De Rauwe Vrouwe

Vrouwelijkheid

Een term waar ik nooit veel mee heb gehad…en nooit aan heb voldaan…vond ik zelf.

Waar in de wereld van nu vrouwelijkheid vooral wordt gezien als uiterlijk kenmerk, met vrouwelijke kleding, make-up en haar netjes verzorgd, hakjes…vrouwelijke rondingen…is dat volgens mij nu net waar het niet over gaat.

Uiteindelijk is die uiterlijke expressie van vrouwelijkheid en sensualiteit alleen maar een toneelstukje, voor wie doe je dat? Voor jezelf of om aan verwachtingen te voldoen voor de wereld om je heen?

En als je dat niet zo doet of je daar niet prettig bij voelt, ben je dan minder vrouwelijk? Minder verzorgd? Minder sensueel?

NEEEEEE! Dikke vette NEEEE!

Alle uiterlijke vertoon is uiteindelijk alleen maar een masker om te verbergen wat er schuilgaat achter al dat….

Zelf heb ik me nooit willen/kunnen conformeren aan de standaard, gewoon omdat dat niet kloppend voelde. Ik kan me niet herinneren dat ik in mijn jeugd gezellige jurkjes met hakjes en make-up droeg.

Tegenwoordig vind ik het wel eens leuk om een jurkje aan te doen, maar dat is vooral omdat ik de meeste van de dagen mijn “werkkleding” draag waar ik me het meest comfortabel in voel van alles op de wereld. Maar wat totaal niet flatterend is voor mijn lichaam, wat ik ook wel eens wat meer wil laten zien omdat dat best wel eens mag. Maar ook omdat ik niet maar 1 rol heb in dit leven en ook wel eens wat anders wil. Saai is nu eenmaal niet aan mij besteed.

De ongetemde vrouwelijke kracht die wij allemaal in ons dragen (ja, ook mannen want we hebben allemaal beide energieën in ons) is altijd zo onderdrukt geweest. Door wat de maatschappij van ons verwacht, wat er in de opvoeding is meegegeven als wat wel en niet geaccepteerd gedrag is. Wat teveel is in ons, werd onderdrukt. Ik zie nu in mijn spiegels, mijn vurige dochters, die energie zo aanwezig zijn en ja….die energie is wel eens een uitdaging…meer dan eens. Maar aan de andere kant ook zo krachtig, ze mogen alleen nog meer leren er mee om te gaan. En ik hoop zo dat ze het niet helemaal gaan onderdrukken om zich te conformeren aan de wensen van de maatschappij, dat ze maar lekker zichzelf mogen zijn.

En juist die energie, die kracht, die is in staat tot grootse dingen, er gaat van alles stromen. Creativiteit, gevoel, liefde, heel veel liefde…en als je al die kracht toe laat in je leven, dan is er zoveel meer mogelijk, oneindige mogelijkheden, oneindige liefde, oneindige kracht.

Sinds ik bezig ben met dit onderwerp hoor ik steeds zo’n duidelijke JA, hier mag ik iets mee en dat wil ik dan ook zeker neer gaan zetten. Het begin is er, het is de wereld in geslingerd en ik heb al een aantal vrouwen die hierin een stukje mogen gaan betekenen. Dankjewel hiervoor alvast, voor het vertrouwen, voor de kans die je jezelf geeft.

 

Wat ik hierin wil gaan aanbieden is een kans om weer opnieuw te verbinden met jouw vrouwelijke kracht, 1-op-1 of in een groep, wat voor jou kloppend voelt. Het is een vrij intens en kwetsbaar proces, onderga jij dit liever 1-op-1, dan kan dat, in een groep zal de werkwijze iets anders zijn.

 

Hoe de structuur ongeveer zal zijn (flow is belangrijk, dus leidend)

In deze sessie (van ca. 2,5 - 3 uur) zijn een aantal onderdelen verweven. Het gaat om het openen van de rauwe vrouwelijke kracht die iedereen in zich heeft.

Het begint met het openen van je hart voor jezelf met cacao, daarna een grondings-/verbindingsoefening en connectie maken met die diep liggende vrouwelijke kracht...dit kan best heftig zijn, dus daarna even tijd om het te laten integreren in je systeem en even te laten voelen wat het met je doet.

Daarna zal er nog een massage volgen van buik en bekken, eventueel het hartgebied, zodat er ook zo kan worden gevoeld wat er zich afspeelt in je lichaam en waar eventueel blokkades zitten waar je nog verder aan kan werken. In een groep zal dit geen massage zijn, maar een breathwork sessie.

Het neemt best wel even tijd in beslag om alles rustig en vloeiend te laten verlopen en genoeg tijd om even weer tot rust te komen tussendoor.

We sluiten af met een kopje thee en wat te eten om weer te goed te gronden voordat je naar huis gaat.