Home » Hawaiian Healing Arts

Lomi Lomi

Lomi Lomi massage is afkomstig van de Hawaiiaanse eilanden. Deze vorm van massage werd volgens traditie doorgegeven van generatie op generatie.

Lomi Lomi helpt blokkades op te lossen door de harmonie te herstellen zodat de energiestroom zich weer kan herstellen.

Lomi betekent in het Hawaiiaans drukken, kneden en wrijven en “met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken”.

In Hawaii gebruiken ze een woord dubbel om de betekenis te versterken.

Het is een rustige, ritmische massage, waarbij ontspanning en heling (van lichaam en ziel) centraal staat. De massage wordt uitgevoerd met warme olie en wordt voornamelijk gedaan met de onderarmen. De bewegingen zijn lang en vloeiend en worden vergeleken met de golven van de oceaan. De bewegingen heffen energieblokkades op en spoelen spanningen in het lichaam weg.

Bij deze massage wordt de ruimte heerlijk verwarmd, door de omringende warmte, de warme olie en de aanrakingen voel je je omringd door rust en ervaar je pure ontspanning.

In deze praktijk wordt er verschil gemaakt tussen de Lomi Lomi wellnessmassage en de Lomi Lomi behandeling. Het verschil zit vooral in de tijd en het spirituele aspect.

Een volledige Lomi Lomi sessie duurt ca. 2 uur en omvat massage van achterkant, voorkant en het hoofd. De sessie wordt ondersteund door  een gesprek, meditatie en ritueel werk.

Tijdens deze massage worden privé gebieden bedekt met een sarong. Voor de kortere variant ca. 90 minuten is de prijs €75,- De prijs voor de volledige behandeling bedraagt €95,-. 

Deze behandeling kan op aanvraag ook op locatie plaatsvinden. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Voorafgaand aan de massage zal een gesprek plaatsvinden om na te gaan welk thema u graag wilt behandelen tijdens de behandeling. U wordt ook gevraagd uw intentie uit te spreken.

Een Lomi Lomi behandeling omvat zoveel meer dan alleen een massage, het is een hele bijzondere (spirituele) ervaring.

 

Lua Lomi

Lua Lomi is de wijze waarop krijgers elkaar behandelden op Hawaii. Deze vorm van Lua Lomi komt uit de lijn van Aunty Mary Gibson en is door haar doorgegeven aan Jimmy Quitan, die het op zijn beurt weer doorgeeft en het zo over de wereld verspreid.

Deze mooie manier van werken zorgt ervoor dat de vloeistoffen in je lichaam weer gaan stromen (moving the water)0 en zo wordt het herstel bevorderd. 

Het is een vrij intensieve, vitaliserende behandeling. Ik noem het ook nog wel eens de Hawaiiaanse sportmassage, al is het natuurlijk veel meer dan dat. Houd je van stevige massages die je lichaam weer laten stromen? Probeer dit juweeltje dan gerust eens uit.

Kahi Loa

Ook uit het rijtje Hawaii is de Kahi Loa (een Hawaiiaanse energetische healing). Deze behandeling is gebaseerd op de elementen (vuur, water, wind, steen, planten, dieren en de voorouders/mens). Tijdens de behandeling ben je geheel gekleed en wordt er gewerkt met de elementen en je gevoel erbij. 

Een bijzondere ervaring is dit zeker, kom maar eens voelen wat dit voor je kan doen. 

Contra-indicaties (hierbij kan er niet worden gemasseerd):

-        Besmettelijke huidaandoeningen;

-        Wonden en acute letsels;

-        Ernstige hart- en  vaataandoeningen;

-        Infecties en koorts;

-        Kanker;

-        Uitputting en extreme vermoeidheid;

-        Onder invloed van alcohol of drugs

Boek nu voor een heerlijke ervaring.