Mahiki

Mahiki; hiermee wordt op Hawaii het pellen van de oneindige ui bedoeld. In dit bijzondere traject gaan we beginnen met een Ho'oponopono sessie om te onderzoeken welke steen of stenen ervoor zorgen dan jouw licht niet volledig kan schijnen. 

Door laag voor laag te werken aan het verwijderen van de Pohaku's (stenen) uit jouw "Bowl of Light", door middel van het proces van Ho'oponopono (geen mantra). Daarmee kan het proces in gang worden gezet zodat je jezelf kunt helen en echt afscheid kan nemen van deze Pohaku's.

Nadat het proces in gang is gezet kan er gewerkt worden met Hawaiiaans lichaamswerk, waarmee je opgehoopte energie/trauma (Pilikia) kan vrijmaken in het lichaam.

Door elke keer een diepere laag aan te raken en op andere plaatsen/manieren te werken kan er iedere sessie een hele andere ervaring ontstaan.

Als je helemaal vrij bent van Pohaku's en ook vrij wil blijven van Pohaku's, zodat jouw licht helemaal kan stralen, is daar wel werk voor nodig. Werk dat alleen jij kan doen voor jezelf.

Als je gaat leven volgens de pijlers van Hawaiiaanse spiritualiteit blijft jouw licht stralen. Het is een manier van leven, niet iets wat je een paar weken doet. Deze pijlers (The Pillars) zijn universeel en niet alleen voor Hawaiiaanse mensen te bereiken. Want Kanaka Ma'oli, zoals de oorspronkelijke Hawaiianen zich noemen, wordt vertaald als "de mensheid".