Traditionele Lomi Lomi sessies

Traditionele Lomi Lomi sessies zijn iets anders dan anders. Het is geen gewone massage, het gaat veel dieper dan dat. Doordat je als Lomi Lomi practitioner een geleider bent van mana (levenskracht) van de voorouders uit de lijn waarvan je hebt geleerd, werken deze sessies extra krachtig door. Door deze complete sessies komt het lichaam weer in balans door de mooie, vloeiende bewegingen die voelen als de golven van de oceaan.  Het lichaam bestaat voor een groot deel uit water, door je te verbinden met dit water en je te laten wiegen op de golven, wordt het water in het lichaam weer in balans gebracht en stroomt het weer door naar waar het moet zijn. Het is als een dans tussen de energiecentra (Piko) van het lichaam, die zorgt voor verbinding tussen de energiecentra en het oplossen van blokkades die waren ontstaan.

Een complete sessie heeft eerst een diepgaand gesprek om er achter te komen wat het is wat jou op dit moment het meeste dwars zit (wat is de Pohaku/steen die het zwaarst weegt in jouw "Bowl of Light". De een weet dit al van zichzelf, de ander komt er achter door te gaan kijken waar de pijnpunten zitten. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Van oorsprong werd er altijd voorafgaand aan lichaamswerk/fysieke healing een Ho'oponopono sessie gedaan. Hiervan is de bedoeling dat alle stenen (ook kiezeltjes of residu) uit je Bowl of Light worden verwijderd zodat je licht weer volledig kan schijnen. 

Een Ho'oponopono sessie is ook te combineren met een Lomi Lomi sessie, zie voor meer informatie over Ho'oponopono de pagina Ho'oponopono

Na het gesprek kan het zijn dat ik je meeneem in een (korte) meditatie of bodyscan om even goed contact te maken met je lichaam. Hierdoor kun je dieper voelen tijdens de sessie en tot mooie inzichten komen. Hierna kun je voelen wat je intentie voor de sessie mag zijn, deze mag je hardop uitspreken, woorden zijn krachtig en het uitspreken ervan ook.

Wanneer je op tafel plaatsneemt en comfortabel ligt, zal ik je nogmaals om je intentie vragen zodat je deze nog eens kunt bekrachtigen. De intentie neem ik ook voor je mee in de sessie.

Voorafgaand aan het lichaamswerk, zal er een Pule (gebed) worden uitgesproken en een Oli (chant) worden gezongen.

Hierna volgt het lichaamswerk, waarbij wordt gevoeld wat nodig is. Is het je eerste Lomi Lomi sessie? Dan houd ik het vaak bij een basis Lomi Lomi sessie, zodat je kunt wennen aan mijn handen en aan de manier van werken. Bij een vervolgsessie kan er nog dieper gewerkt worden en zullen er eerder nog andere technieken worden toegepast om loslaten van Pilikia (problemen opgeslagen in het lichaam) te bevorderen. In Lomi Lomi wordt veel gewerkt met de onderarmen, hierdoor voelt de aanraking vol en kunnen er fijne lange bewegingen worden gemaakt over het gehele lichaam. De achterkant en voorkant van het lichaam worden behandeld, met als afsluiting het hoofd. Hierna mag je nog even navoelen en alles dieper laten inwerken. Dit wordt vaak ondersteund met geluid (Drum, Oceandrum, Ratel). Hierna is het tijd om rustig aan nog even te gaan zitten en rustig aan weer aan te kleden. Dan volgt nog een nagesprek.

Geen enkele sessie is hetzelfde, iedereen is anders, ervaart en voelt anders en heeft andere zaken op te lossen voor zichzelf. Hierdoor kan de aanpak verschillen per persoon.

Een Lomi Lomi Basic van 90 min. is een basis behandeling, waarin je kunt voelen of een complete behandeling misschien wel iets is dat bij je past, een Lomi Lomi complete sessie duurt ca. 2-2,5 uur (inclusief gesprek etc.), tijdens deze sessie is er meer tijd en meer aandacht voor jouw specifieke probleemgebieden of voor bonewashing (zacht werk op de botten) of gewrichtsrotaties (langzaam en onder druk worden gewrichten bewogen, hierdoor krijgt opgeslagen trauma de kans om te ontsnappen uit het gewricht). 

Ook is een Lomi Lomi sessie te combineren met een voorafgaande Ho'oponopono sessie om een ultieme ervaring van traditioneel Hawaiiaanse healing te ondergaan.

Makaukau; dat wil zeggen, ben altijd voorbereid, tijdens een Lomi Lomi sessie kan van alles loskomen, allerlei gevoelens, oude pijn, fysieke prikkels. Dit alles is welkom tijdens Lomi, dat is het mooie ervan. 

 

Mijn Kumu's (leraren) zijn:

Ricardo Balkhoven (Vida Vital) (Lomi Lomi Temple Style)
Kumu Pa'a Nui Lawrence Aki (Mana o Molokai, 50th generation) Hawaiian Spirituality, Ho'oponopono, Chant & Hula
Kumu Pa'a Kyrian van Vliet (Mana o Moloka, 51th generation) Hawaiian Spirituality, Chant & Hula
Kumu Pa'a Kawika Foster (Mana O Kahiko, 51th generation) Lomi Lomi, Ho'oponopono, Hawaiian Spirituality