Home » Hawaiian Healing Arts » Traditionele Lomi Lomi sessies

Traditionele Lomi Lomi sessies

Traditionele Lomi Lomi sessies zijn iets anders dan anders. Het is geen gewone massage, het gaat veel dieper dan dat. Doordat je als Lomi Lomi practitioner een geleider bent van mana (levenskracht) van de voorouders uit de lijn waarvan je hebt geleerd, werken deze sessies extra krachtig door. Door deze complete sessies komt het lichaam weer in balans door de mooie, vloeiende bewegingen die voelen als de golven van de oceaan. Het lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Door je te verbinden met dit water en je te laten wiegen op de golven, wordt het water in het lichaam weer in balans gebracht en stroomt het weer door naar waar het moet zijn.

Een complete sessie heeft eerst een diepgaand gesprek om er achter te komen wat het is wat jou op dit moment het meeste dwars zit. De een weet dit al van zichzelf, de ander komt er achter door te gaan kijken waar de pijnpunten zitten. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel.

Na het gesprek neem ik je mee in een (korte) meditatie of bodyscan om even goed contact te maken met je lichaam. Hierdoor kun je dieper voelen tijdens de sessie en tot mooie inzichten komen. Hierna kun je voelen wat je intentie voor de sessie mag zijn.

Wanneer je op tafel plaatsneemt en comfortabel ligt (in principe heb je op de tafel niets aan, je word wel netjes afgedekt, mocht dat een probleem zijn, dan kunnen we daar vast iets op verzinnen), zal ik je nogmaals om je intentie vragen zodat je deze nog eens kunt bekrachtigen. De intentie neem ik ook voor je mee in de sessie.

Voorafgaand aan het lichaamswerk, zal er een Pule (gebed) worden uitgesproken en een Oli (chant) worden gezongen.
Hierna volgt het lichaamswerk, waarbij wordt gevoeld wat nodig is. Is het je eerste Lomi Lomi sessie? Dan houd ik het vaak bij een basis Lomi Lomi sessie, zodat je kunt wennen aan mijn handen en aan de manier van werken. Bij een vervolgsessie kan er nog dieper gewerkt worden en zullen er eerder nog andere technieken worden toegepast om loslaten van Pilikia (problemen opgeslagen in het lichaam) te bevorderen. In Lomi Lomi wordt veel gewerkt met de onderarmen, hierdoor voelt de aanraking vol en kunnen er fijne lange bewegingen worden gemaakt over het gehele lichaam. De achterkant en voorkant van het lichaam worden behandeld, met als afsluiting het hoofd. Hierna mag je nog even navoelen en alles dieper laten inwerken. Dit wordt vaak ondersteunt met geluid (Drum, Oceandrum, Ratel). Hierna is het tijd om rustig aan nog even te gaan zitten en rustig aan weer aan te kleden. Dan volgt nog een nagesprekje.

Geen enkele sessie is hetzelfde, iedereen is anders, ervaart en voelt anders en heeft andere zaken op te lossen voor zichzelf. Hierdoor kan de aanpak verschillen per persoon.

Een complete Lomi Lomi sessie duurt ca. 2-2,5 uur (inclusief gesprek etc.) 

 

Mijn Kumu's (leraren) zijn:

Ricardo Balkhoven (Vida Vital) (Lomi Lomi Temple Style)
Kumu Pa'a Lawrence Aki (Mana o Molokai, 50th generation) Hawaiian Spirituality, Ho'oponopono, Chant & Hula
Kumu Pa'a Kyrian van Vliet (Mana o Moloka, 51th generation) Hawaiian Spirituality, Chant & Hula
Kumu Pa'a Kawika Foster (Mana O Kahiko, 51th generation) Lomi Lomi