Wierook

Korrelwierook wordt al heel wat eeuwen gebruikt als wierook, in kerken en bij allerlei andere spirituele gelegenheden. En natuurlijk in en om huis als heerlijke geur.
Het meest gebruikelijk zijn de wierookstokjes en kegels, deze zijn op de meeste plaatsen wel te verkrijgen in heel veel verschillende kwaliteiten.
Korrelwierook wordt samengesteld uit diverse soorten harsen (uit de natuur) gecombineerd met kruiden en houtsoorten. Hiermee kunnen heerlijke geurmengsels ontstaan. Natuurlijk zijn de harssoorten ook ieder apart te gebruiken.

Bij het branden van korrelwierook is altijd een kooltje nodig, omdat de werkwijze iets anders is dan een stokje aansteken hierbij een handleiding.

1: Steek het kooltje aan, als het wat gaat knetteren leg je het in de brander (eventueel op een hoopje wit/schelpenzand);

2: Wacht tot het kooltje gaat gloeien;

3: Strooi een kleine hoeveelheid korrelwierook in het midden van het kooltje;

4: Als alles verbrand is, kun je nog wat wierook toevoegen. Let op! Het kooltje blijft best lang warm.   

 

Naast de korrelwierook heb ik ook de fijne wierookstokjes van Gaia's Incense en backflow wierook kegels van Goloka in het assortiment. Ook de bijbehorende branders zijn natuurlijk verkrijgbaar.

 

Wat minder bekend, maar zeker ook heel fijn, is smudgen, hierbij worden bepaalde gedroogde kruiden/hout gebruikt om te laten smeulen, hierbij komen ook de geuren erg goed vrij. 
Smudgen wordt vaak gebruikt om ruimten te zuiveren (antibacterieel, maar ook energetisch).

Dit kan worden gedaan door middel van een smudgestick (deze zijn er in diverse maten) en door middel van losse kruiden in een schelp (bijvoorbeeld een abaloneschelp). Alle smudging benodigdheden zijn ook verkrijgbaar, los of als set.