Massagetherapie

Wat is nu....

Massagetherapie

Bijna iedereen weet wel wat massage is, lang niet iedereen weet wat je met massage allemaal kunt bereiken.
Met massagetherapie werk je op andere lagen dan alleen de huid- en spierlaag. In deze behandeling zit ook een deel voorgesprek om na te gaan wat de intentie is en waar je naartoe wil werken voor jezelf. Dan volgt het lichaamswerk en wanneer je weer aangekleed op de bank zit bespreken we nog even na. Het gaat dan niet alleen om een fijne, ontspannende massage of losmaken van de spieren. Maar iets dat veel dieper kan gaan dan dat. Een aanraking kan veel losmaken op emotioneel, mentaal en fysiek vlak. Hoe magisch is dat!


Massage kan dus voor veel meer dienen dan ontspanning en preventie en herstel.
Het verwerken van klein en groot trauma (stapje voor stapje), inzicht verkrijgen in je eigen patronen, of inzichten verkrijgen in je eigen binnenwereld en het in werking zetten van processen op het fysieke, emotionele, spirituele en mentale vlak.


Graag wil ik steeds een laagje dieper werken, niet alleen op de huid, maar ook van binnen, in je mentale, emotionele, mentale en spirituele lichaam. Mag ik jou meenemen op reis door je zelf.


Samen beginnen we met een gesprek over waarom je bij mij komt voor een behandeling.

Uit dat gesprek wordt dan vaak een thema duidelijk waaraan gewerkt mag worden. Door alles bij elkaar te koppelen, de klacht, de vermoedelijke oorzaak van de klacht, maar ook het thema wat op dat moment het meeste speelt in je leven kan er een behandeling worden bepaald. Inmiddels heb ik best wel wat werkwijzen tot mijn beschikking om in te zetten en om deze te combineren om zo het beste effect te bereiken en jou precies te bieden wat je nodig hebt op dat moment.

Om inzicht te krijgen in de thema's van dat moment kan ik bijvoorbeeld Focussen (een innerlijke dialoog) of een opstelling (bijvoorbeeld een tafelopstelling) voor je doen. Hierdoor maak je het thema visueel en kun je er van een afstandje naar kijken waardoor je meer inzicht krijgt in de situatie zoals die is. 


Een enkele behandeling kan al inzichten geven, maar een aantal opvolgende behandelingen kunnen extra doorwerken en je steeds weer even terugbrengen naar waar jij wil zijn en wat je wil bereiken. Uiteindelijk voel jij zelf het beste wat nodig is, dat maakt jouw lichaam je duidelijk. Luister daarnaar, dat is zo belangrijk. Ga uit je hoofd en in je lijf, laat je lichaam je vertellen wat het nodig heeft.
                                                                                                

In een therapeutische behandeling kan er voor worden gekozen een behandeling uit te voeren met een bepaald thema, of benadering (bijvoorbeeld 4 Elementen, Chakra's, Voetreflex, Bindweefsel, Holistic Pulsing etc.). Ook kan ik ervoor kiezen om verschillende werkwijzen te combineren in een intuïtieve behandeling. 

In mijn tuinpraktijk vlakbij het centrum van Bergen op Zoom heb ik een prettige ruimte waar de massages worden uitgevoerd. Ook heb ik een fijne ruimte tot mijn beschikking in aan de Dahliastraat in Bergen op Zoom voor als je meer waarde hecht aan het salongevoel. Ook ga ik daar groepswerk verzorgen.

 

Indien je slecht ter been bent of er is behoefte aan een massage in uw eigen omgeving kan ik ook op locatie een massage verzorgen. Dit is in overleg mogelijk, maar het liefst alleen bij meerdere massages op 1 adres of een lange behandeling.

 

Wat kun je verwachten als je bij mij komt; als eerste word je voorzien van een glaasje water (of thee). Voordat de massage aanvangt zal ik een anamnesegesprek afnemen (bij nieuwe klanten zal dit wat uitgebreider zijn). Hieruit moet blijken of er nog zaken zijn waar rekening mee moet worden gehouden tijdens de massage. We kijken dan samen naar eventuele klachten, thema's en de beste behandeling.


Er zijn ook medische problemen waarbij niet of beperkt gemasseerd kan worden, denk dan aan:

- koorts;

- infectieziekten (griep, ernstige verkoudheid en dergelijke);

- diabetes;

- zeer slechte algemene gezondheid;

- besmettelijke huidziekten;

- hoge bloeddruk;

- ernstige hart- en vaataandoeningen;

- ontstekingen die gepaard gaan met koorts.

Als je twijfelt aan je fysieke gesteldheid, vraag dan bij de behandelend arts na of massage is geïndiceerd.

 

Aangezien er een aantal verschillende werkwijzen zijn, zijn er ook verschillende tarieven in de praktijk. Deze vind je onder het kopje Tarieven.

 

LunaNova - Lichaam & Bewustzijn is aangesloten bij CATCollectief (beroepsvereniging voor alternatieve geneeswijzen)