Kindermassage

Afgelopen zomer heb ik twee hele mooie trainingen gevolgd in kindermassage, allebei totaal verschillend.

De laatste tijd ben ik bezig geweest met kindermassage leren, dit met mijn eigen kinderen als inspiratie. Iets extra's kunnen bieden in deze tijden waarbij er al veel wordt gevraagd van (kleine) kinderen en de omgeving ontzettend veel prikkels bevat.

Aanraking is een eerste levensbehoefte en veel kinderen hebben last van de vele prikkels uit te omgeving. Deze prikkels komen overal vandaan, andere mensen, situaties, school, buiten, tijdens tv kijken of werken op computer of I-Pad.

 

Mijn eigen kids zijn mijn proefklanten, zij mochten de eerste massages ondergaan en vinden het heerlijk. Onze middelste wil elke avond even haar eigen tijd en een korte “massage” met zelfgemaakte olie, speciaal voor haar. Omdat ze de middelste is heeft ze nooit echt tijd voor haar alleen gehad, dit is ons momentje samen, heerlijk vindt ze dat.

 

Ieder kind is anders en gaat anders om met aanraking. Het ene kind vind het geweldig om een massage op de huid te ondergaan. Voor de ander is dat te dichtbij en zal een massage met kleding en eventueel extra tussenstof (zoals een deken of een knuffel) een veiliger gevoel geven. 

 

Bij de kindermassages is het de bedoeling om eerst een gesprekje te hebben met de ouders (zonder kind) en de keer daarna een massage sessie te doen (de ouder blijft erbij natuurlijk). Eerst wil ik een vertrouwensband opbouwen met het kind, er wordt eerst even geknutseld.
Een schatkistje versieren mogen ze dan, daar kunnen ze iedere keer als ze daarna komen iets voor uitzoeken om aan het schatkistje toe te voegen. Het wordt echt iets voor het kind zelf.

 

Daarna volgt de massage, waarbij het kind mag aangeven waar de behoefte ligt op dat moment, voeten, rug, handen, met kleding of met olie op de huid. Het kind is op dat moment de kapitein en mag volledig bepalen (aan de hand van pictogrammen) hoe de massage wordt ingedeeld. Welk kind wil dat nou niet?

 

Daarnaast kunnen de ouders meekijken en zullen ze ook worden betrokken bij de massage, zodat deze thuis op de bank na een drukke dag school, of voor het slapen gaan (of wanneer dan ook) ook door de ouder(s) kan worden gedaan.


Een kindermassage van 30 minuten is € 30,-, een sessie van 20 min. is € 20,-.

 

Ook is het mogelijk een abonnement aan te schaffen, u kunt na de eerste sessie vragen naar de voorwaarden van een eventueel abonnement/strippenkaart.