Wie ben ik?

Hallo! Ik ben Joyce, mama van 3 en woonachtig in Bergen op Zoom. Voordat ik mij in Bergen op Zoom vestigde woonde ik in ‘s-Hertogenbosch en heb ik de opleiding Westerse Fytotherapie gevolgd en afgerond bij Herba Sanitas in Heeswijk Dinther (2010).

 

Kruiden en hun werking waren mijn eerste passie, ik vind het geweldig om zelf mijn middeltjes te fabriceren (oliemaceraten, zalven en crèmes, tincturen, zeep, gezichtsmaskers, werken met hydrolaten en etherische olie etc.). 

 

Omdat Kruiden en hun werking nog niet alom geaccepteerd zijn, vond ik dat ik er iets bij moest leren om een praktijk te beginnen. Dus besloot ik een opleiding Wellnessmassage te gaan doen. Dit bleek de beste beslissing ooit. Wellnessmassage breidde zich al snel uit met de  traditionele Hawaiiaanse Lomi Lomi behandelingen en Sportmassage, daarna volgde nog een opleiding tot Holistisch Energetisch Massagetherapeut (die ik hopelijk in 2024 ga afronden).

Ik kan wel zeggen dat massage me heeft gegrepen, hoe je bij iemand een verschil kan maken door er met volledige aandacht voor hun zijn en ze te helpen met voelen wat het lichaam hen wil vertellen of ze diepe ontspanning te laten ervaren. Zo'n dankbaar werk!

Holistische Visie

Werken vanuit een holistische visie wil zeggen dat er naar de gehele mens (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel) wordt gekeken en niet alleen naar de fysiek aanwezige klacht. Het draait ook erg om voelen, dat kan soms moeilijk zijn, maar samen gaan we dat toch proberen. Het mooie van massagetherapie en holistisch werken is dat je ook heel mooi Oosterse en Westerse massage kan combineren. Zelf vind ik bijvoorbeeld de Chakra's erg mooi om mee te werken, maar ook Meridianen zijn erg effectief om mee te nemen in een behandeling of juist de reflexzones in handen, voeten en de zones van Head uit de bindweefselmassage.

Een ademhalingsoefening, een korte meditatie of een bodyscan voor een behandeling kan ervoor zorgen dat je beter bij je gevoel kan omdat je dan uit je hoofd/denken gaat en in je lichaam zakt. Alles bij elkaar kun je zo hele mooie inzichten krijgen vanuit jouw eigen binnenwereld en voelen wat je lichaam je te vertellen heeft en dat is zo waardevol.

In een gesprek voorafgaand aan de behandeling wordt er geprobeerd te achterhalen wat de klacht is, wat de klacht je wil zeggen, hoe je je voelt met de klacht en hoe je je zou voelen zonder de klacht (ik stel je vragen, maar de invulling doe je zelf, je weet/voelt meer dan je denkt).
Er wordt een thema gekozen voor de behandeling en het kan ook fijn zijn om voor de behandeling je eigen intentie uit te spreken/op te schrijven of op een andere manier kracht bij te zetten (het trekken van een kaart of het bij je leggen van een kaart (die je zelf hebt getrokken uit een van de aanwezige decks) of een mooie steen die je aanspreekt op dat moment.

Door deze manier van werken krijgen de behandelingen een diepere werking. Het werkt niet alleen op het lichaam, maar ook op zielsniveau wordt je aangeraakt. Dat brengt een hele andere dimensie aan de behandeling. Dit kan heel fijn zijn, maar ook nog wel eens confronterend. Er kunnen zaken aan het licht komen waar je nog aan mag werken voor jezelf, dat is niet altijd leuk, maar vaak wel nodig voor heling van je fysieke/mentale en spirituele lichaam.

 

Fytotherapie en massagetherapie 

Het is prachtig om mensen te helpen door ondersteuning te bieden met (complementaire) toepassing van massage of fytotherapeutische middelen. Zeker bij een complexe casus zijn reguliere geneesmiddelen vaak niet te omzeilen, door goed te kijken naar de werking van de reguliere middelen en de interacties van kruidenpreparaten met deze middelen kan er heel mooi worden samengewerkt met de reguliere geneeskunde. Daar kan ik ook een rol in spelen. 

 

Indien gewenst kan ik helpen met een behandelplan (massage- of fytotherapie). Er is dan wel eerst een diagnose nodig van een arts, daarna kan ik na een grondige anamnese en in overleg met jou een uitgebreid behandelplan opstellen.

Dit kan naast fytotherapie ook voedings- en lifestyleadvies of lessen Mindfulness omvatten.
Het gaat immers om de oorzaak van de klachten en niet alleen om de klacht zelf.

 

Ook vind ik het erg leuk mijn kennis te delen, dit door middel van workshops. Momenteel zijn deze nog niet beschikbaar, maar als er iets is wat je graag zou willen leren, kan ik altijd in overleg bekijken of er een workshop samen te stellen is (privé of in een kleine groep)


Massage/energetisch werk
In 2018 begon mijn massage avontuur bij de opleiding Wellnessmassage bij IVS Opleidingen in Dordrecht. Hier leerde ik allerlei fijne massagetechnieken waarmee ik hopelijk veel mensen mee kan helpen ontspannen. In 2019 heb ik dit pad vervolgd met een opleiding Sportmassage- en verzorging. En in 2020 ben ik begonnen aan een 3-jarige HBO opleiding Energetisch Massagetherapeut bij Horizon Opleidingen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke/therapeutische ontwikkeling en deze opleiding omvat vele mooie massages.

Verder heb ik verschillende cursussen gevolgd, onder andere voor Kindermassage, Stoelmassage en Lomi Lomi behandelaar. Ook mocht ik kennis maken met Reiki en dit leren toepassen. In 2020 heb ik mijn opleiding Medische Basiskennis voor therapeuten afgerond.
Zo kan ik steeds blijven verdiepen en vernieuwen en kan ik jullie afwisselende, mooi bij je passende massages/healing aanbieden. Ik heb er zin in!

Hawaiian Healing Arts

Tijdens mijn Wellness opleiding in 2018 kwam in in contact met een behandeling die zij Lomi Lomi noemden. Inmiddels weet ik beter. Lomi Lomi is zoveel meer dan ik destijds heb geleerd. Snel had ik door dat ik meer wilde weten over deze mooie vorm van werken, waarvan ik het topje van de ijsberg had leren kennen.

Al snel kwam in iemand tegen die Lomi Lomi trainingen aanbood en waarbij ik een goed gevoel had. Iets in mij zei; dit zal mijn leraar zijn. Zo kwam ik uit bij Ricardo Balkhoven van Vida Vital (destijds nog gevestigd in Spanje, maar trainingen en sessies verzorgde hij ook in NL/BE en UK).

Na een introductiedag, waarbij ik kennis mocht maken van de magie van deze traditionele vorm van werken was ik een paar dagen helemaal van slag. Wat ik had meegemaakt moest ik echt even laten bezinken. Na een paar maanden volgde de basistraining en een jaar later ongeveer een uitbreiding op de basistraining (advanced), waarbij ik nog meer mocht leren. Nog meer achtergrond mocht leren kennen en meer manieren van behandelen. Het was weer prachtig!

Ondertussen was ik onderdeel van de Ohana (familie, uiteindelijk is alles en iedereen familie). Dit is zo'n fijne ervaring. Ondertussen kwam ik terecht bij andere Kumu's, doordat Ricardo training volgde bij Kumu Pa'a Kawika Foster in Australië (geboren in Oahu, Hawaii), die opgeleid is (meer dan 10 jaar), door Kumu Pa'a Nui Kalainia Kamani Lawrence Aki van het eiland Molokai (Halawa Valley). 

Bij Kumu Pa'a Lawrence en zijn echtgenote Kumu Pa'a Kyrian van Vliet leer ik Oli (chant), Hula (traditionele dans), heel veel over Hawaiiaanse spiritualiteit en mocht ik leren hoe je Ho'oponopono sessies kunt begeleiden.

Bij Kumu Pa'a Kawika Foster leer ik nog meer over Lomi Lomi, de achtergrond, de energiecentra in het lichaam en hoe je kunt zorgdragen voor een sacred space waarin deze sessies kunnen plaatsvinden. Je leest het wel...ik ben voorlopig nog niet klaar hiermee. 
Door alles wat ik leer en ervaar, zijn mijn sessies altijd in ontwikkeling en zal niet 1 sessie hetzelfde zijn. Sowieso omdat iedereen een andere intentie met zich meeneemt de tafel op.

Wil je de magie ervaren van Lomi Lomi of Ho'oponopono? 

E Komo Mai (wees welkom)

 

Graag help ik mensen met lichaamswerk, of het nu is om te ontspannen of door therapeutisch te werken door middel van een massage of neem ik je mee naar Hawaii met de Hawaiiaanse Healing Arts (Lomi Lomi bijvoorbeeld), waarbij ik diverse technieken kan aanbieden. Zie de tarieven voor alle massagevormen.