Home » Wie ik ben

Wie ben ik?

Hallo! Ik ben Joyce, samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Bergen op Zoom. Voordat ik mij in Bergen op Zoom vestigde woonde ik in ‘s-Hertogenbosch en heb ik de opleiding Westerse Fytotherapie gevolgd en afgerond bij Herba Sanitas in Heeswijk Dinther (2010).

 

Kruiden en hun werking zijn mijn passie, ik vind het geweldig om zelf mijn middeltjes te fabriceren (oliemaceraten, zalven en crèmes, tincturen, zeep, gezichtsmaskers, werken met hydrolaten en etherische olie etc.). 

 

Deze passie combineer ik nu samen met mijn andere passie; massage. Massage heeft me gegrepen, hoe je bij iemand een verschil kan maken door ze een uur (of langer) met volledige aandacht voor hun zijn en hun lichaam te laten ontspannen.
Zo'n dankbaar werk!

 

Het is prachtig om mensen te helpen door ondersteuning te bieden met (complementaire) toepassing van fytotherapeutische middelen. Zeker bij een complexe casus zijn reguliere geneesmiddelen vaak niet te omzeilen, door goed te kijken naar de werking van de reguliere middelen en de interacties van kruidenpreparaten met deze middelen kan er heel mooi worden samengewerkt met de reguliere geneeskunde. Daar kan ik ook een rol in spelen. 

 

Indien gewenst kan ik helpen met een fytotherapeutisch behandelplan. Er is dan wel eerst een diagnose nodig van een arts, daarna kan ik na een grondige anamnese en in overleg met jou een uitgebreid behandelplan opstellen.

Dit kan naast fytotherapie ook voedings- en lifestyleadvies omvatten. Het gaat immers om de oorzaak van de klachten en niet alleen om de klacht zelf.

 

Ook vind ik het erg leuk mijn kennis te delen, dit door middel van workshops. Momenteel zijn deze nog niet beschikbaar, maar als er iets is wat je graag zou willen leren, kan ik altijd in overleg bekijken of er een workshop samen te stellen is. 

Voor nu is de planning dat er in het najaar een aantal leuke workshops zullen zijn.

Een van mijn andere passies is masseren, in 2019 heb ik de opleiding Wellnessmassage afgerond bij IVS Opleidingen in Dordrecht. Hier leerde ik allerlei fijne massagetechnieken waarmee ik hopelijk veel mensen mee kan helpen ontspannen.

 

Verder heb ik verschillende cursussen gevolgd, onder andere voor Kindermassage, Stoelmassage en Lomi Lomi behandelingen. In 2020 heb ik mijn opleiding Medische Basiskennis voor therapeuten afgerond. Voor de komende tijd staat er een opleiding Sportmassage op de planning (examen in oktober 2020). Ook ga ik me verder verdiepen in de Lomi Lomi tradities en ga ik een opleiding Energetisch Massagetherapeut volgen (3 jaar), dus ik ben voorlopig weer lekker bezig. Zo kan ik steeds blijven vernieuwen en kan ik jullie afwisselende, mooi bij je passende massages aanbieden. Ik heb er zin in!

 

Graag help ik mensen te ontspannen door middel van een fijne massage, waarbij ik diverse technieken kan aanbieden. Zie de tarieven voor alle massagevormen.