Home » Wie ik ben

Wie ben ik?

Hallo! Ik ben Joyce, samen met mijn man en 3 kinderen woon ik in Bergen op Zoom. Voordat ik mij in Bergen op Zoom vestigde woonde ik in ‘s-Hertogenbosch en heb ik de opleiding Westerse Fytotherapie gevolgd en afgerond bij Herba Sanitas in Heeswijk Dinther (2010).

 

Kruiden en hun werking zijn mijn passie, ik vind het geweldig om zelf mijn middeltjes te fabriceren (oliemaceraten, zalven en crèmes, tincturen, zeep, gezichtsmaskers, werken met hydrolaten en etherische olie etc.). 

 

Deze passie combineer ik nu samen met mijn andere passie; massage. Massage heeft me gegrepen, hoe je bij iemand een verschil kan maken door er met volledige aandacht voor hun zijn en ze te helpen met voelen wat het lichaam hen wil vertellen of ze diepe ontspanning te laten ervaren. Zo'n dankbaar werk!

Holistische Visie

Werken vanuit een holistische visie wil zeggen dat er naar de gehele mens (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel) wordt gekeken en niet alleen naar de fysiek aanwezige klacht. Het draait ook erg om voelen, dat kan soms moeilijk zijn, maar samen gaan we dat toch proberen.
Een ademhalingsoefening, een korte meditatie of een bodyscan kan ervoor zorgen dat je beter bij je gevoel kan omdat je dan uit je hoofd/denken gaat en in je lichaam zakt.

In een gesprek voorafgaand aan de behandeling wordt er geprobeerd te achterhalen wat de klacht is, wat de klacht je wil zeggen, hoe je je voelt met de klacht en hoe je je zou voelen zonder de klacht (ik stel je vragen, maar de invulling doe je zelf, je weet/voelt meer dan je denkt).
Er wordt een thema gekozen voor de behandeling en het kan ook fijn zijn om voor de behandeling je eigen intentie uit te spreken/op te schrijven of op een andere manier kracht bij te zetten (het trekken van een kaart of het bij je leggen van een kaart (die je zelf hebt getrokken uit een van de aanwezige decks) of een mooie steen die je aanspreekt op dat moment.

Door deze manier van werken krijgen de behandelingen een diepere werking. Het werkt niet alleen op het lichaam, maar ook op zielsniveau wordt je aangeraakt. Dat brengt een hele andere dimensie aan de behandeling. Dit kan heel fijn zijn, maar ook nog wel eens confronterend. Er kunnen zaken aan het licht komen waar je nog aan mag werken voor jezelf, dat is niet altijd leuk, maar vaak wel nodig voor heling van je fysieke/mentale en spirituele lichaam.

 

Fytotherapie en massagetherapie 

Het is prachtig om mensen te helpen door ondersteuning te bieden met (complementaire) toepassing van massage of fytotherapeutische middelen. Zeker bij een complexe casus zijn reguliere geneesmiddelen vaak niet te omzeilen, door goed te kijken naar de werking van de reguliere middelen en de interacties van kruidenpreparaten met deze middelen kan er heel mooi worden samengewerkt met de reguliere geneeskunde. Daar kan ik ook een rol in spelen. 

 

Indien gewenst kan ik helpen met een behandelplan (massage of fytotherapie). Er is dan wel eerst een diagnose nodig van een arts, daarna kan ik na een grondige anamnese en in overleg met jou een uitgebreid behandelplan opstellen.

Dit kan naast fytotherapie ook voedings- en lifestyleadvies of lessen Mindfulness omvatten.
Het gaat immers om de oorzaak van de klachten en niet alleen om de klacht zelf.

 

Ook vind ik het erg leuk mijn kennis te delen, dit door middel van workshops. Momenteel zijn deze nog niet beschikbaar, maar als er iets is wat je graag zou willen leren, kan ik altijd in overleg bekijken of er een workshop samen te stellen is (privé of in een kleine groep)

In verband met de Covid-19 maatregelen is de planning voor workshops momenteel niet aanwezig.


Massage

In 2018 begon mijn massage avontuur bij de opleiding Wellnessmassage bij IVS Opleidingen in Dordrecht. Hier leerde ik allerlei fijne massagetechnieken waarmee ik hopelijk veel mensen mee kan helpen ontspannen. In 2019 heb ik dit pad vervolgd met een opleiding Sportmassage- en verzorging. En in 2020 ben ik begonnen aan een 3-jarige HBO opleiding Energetisch Massagetherapeut bij Horizon Opleidingen. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan persoonlijke/therapeutische ontwikkeling en deze opleiding omvat vele mooie massages.

 

Verder heb ik verschillende cursussen gevolgd, onder andere voor Kindermassage, Stoelmassage en Lomi Lomi behandelaar. In 2020 heb ik mijn opleiding Medische Basiskennis voor therapeuten afgerond. Zo kan ik steeds blijven verdiepen en vernieuwen en kan ik jullie afwisselende, mooi bij je passende massages/healings aanbieden. Ik heb er zin in!

 

Graag help ik mensen te ontspannen door middel van een fijne massage, waarbij ik diverse technieken kan aanbieden. Zie de tarieven voor alle massagevormen.