Aromatherapie

Tijdens mijn massages gebruik ik een basisolie (Amandel-,Druivenpit-, Jojoba- of Sesamolie), in overleg met de klant bepaal ik of en welke etherische olie er kan worden toegevoegd aan de basisolie om een prettige geurbeleving te creëren tijdens de massage. 

Vaak zal het tijdens ontspanningsmassages gaan om een combinatie van rustgevende oliën, voor een oppepper kan ik ook zorgen door gebruik van etherische olie, dan zal ook de aard van de massage worden aangepast.

 

Het gebruik van etherische olie is momenteel razend populair, dat brengt echter ook weer gevaren met zich mee omdat de olie heel geconcentreerd is en je echt wel moet weten wat je doet als je ermee werkt. Het is dus niet verstandig om "zomaar" zelf ergens wat door te doen, zoek eerst uit of het wel kan, of vraag het na bij iemand die er verstand van heeft.

 

In de kruidengeneeskunde worden etherische oliën ook veel toegepast om hun uitgebreide werking. 

Dit is weer erg fijn voor in DIY-producten (deodorant, zeep, shampoo, tandpasta, afwasmiddel, crèmes, zalven etc.) die ook weer terug gaan komen in de workshops.

Wil je dus zelf wat leren over het gebruik van etherische oliën? Houd dan de website in de gaten voor het aanbod van workshops vanaf 2021.