Lua Lomi

De Lua Lomi behandeling is ontstaan onder de krijgers van Hawaii. De martial arts van Hawaii heet Lua, degenen die in de strijd gewond waren geraakt, werden door andere krijgers behandeld met Lua Lomi.

Deze mooie, krachtige, diep werkende behandeling heb ik mogen leren bij Malamalomi in Amsterdam. Zij hebben dit weer mogen leren van de Kumu die deze behandeling naar het Westen bracht; Jimmy Quitan van het eiland Maui (Kihei). Hij heeft het weer geleerd van Aunty Mary Gibson (daar heeft hij wel wat moeite voor moeten doen).

Het is een enerverende behandeling die herstel bevorderend werkt. Het doel van deze krijgers was om zo snel mogelijk weer deel te kunnen nemen aan de strijd. Het wordt ook wel de deep tissue behandeling van de Hawaiianen genoemd.

Deze mooie behandeling is nog niet zo bekend is massageland als zijn grote zus Lomi Lomi, maar deze manier van behandelen verdient zoveel meer aandacht.

Met stevige bewegingen (altijd 2 tegelijk) wordt het lichaam weer opgeschud en kan het vermoeidheid, zware gevoelens etc. afvoeren. Bij Lua Lomi begin je bij het hoofd, waarna je vanaf de benen naar boven werkt op de achterkant en voorkant van het lichaam.

Na een sessie van ca. een uur (soms iets meer) kun je de wereld weer aan. Probeer het eens zou ik zeggen!