Energetische/therapeutische massages

Volop in ontwikkeling ben ik begonnen aan een mooie reis binnen de energetische/therapeutische massages. Meer en meer zal mijn pad zich laten zien en mag ik ontdekken wat goed voelt voor mij.

De komende tijd zullen er steeds meer energetische en therapeutische behandelingen worden toegevoegd die ik kan inzetten ten behoeve van jullie welzijn. Onderweg mag ik zelf ook het een en ander ontdekken en helen, mooi toch!

Inmiddels ben ik een mooi pad aan het afleggen, vertraging is belangrijk als je wil laten voelen met aandacht en dat is wel een uitdaging. Want juist door die aandacht en verbinding die er is kun jij voelen wat er leeft in je lichaam. Alle emoties die er zitten voel je ook fysiek, dat mag, en is nodig voor verwerking.

Heel je leven kun je bezig blijven met de verwerking van stukken, het pellen van de oneindige ui. Als je weer een stuk hebt verwerkt, dient zich na een tijdje weer een nieuw stuk aan waaraan je mag werken voor jezelf. Ik kan je hierin ondersteunen en een veilige bedding voor je bieden zodat je deze stukken kunt aangaan met jezelf. Want alle heling komt uiteindelijk van binnen uit.

Momenteel kan ik jullie alvast ondersteuning bieden in een stuk leven met aandacht d.m.v. de combinatie van lichaamswerk (ter ontspanning) en om de ontspanning vast te houden kunnen we samen gaan bekijken welke mindfulness oefeningen bij jou en jouw situatie passen.
Samen kunnen we gaan kijken hoe je mindfulness in jouw dagelijks leven kunt integreren, want uiteindelijk moet je het wel allemaal zelf doen.

De energetische/therapeutische behandelingen worden ondersteund door een (intake)gesprek waarbij wordt gekeken wat er bij jou speelt op het moment en gaan we samen voelen wat er op dat moment aandacht nodig heeft bij jou. Dit alles wordt gedaan vanuit een holistische visie.
De mens is meer dan alleen het fysieke lichaam, je mentale en emotionele gesteldheid spelen ook mee. Vaak worden fysieke klachten gevoeld doordat er in het gehele wezen van de persoon iets niet helemaal in balans is.
Samen gaan wij dan kijken of we erachter komen welk stukje van jouw zijn extra aandacht nodig heeft op dat moment en wat er nodig is om weer in balans te komen.

Door middel van dit gesprek kan er wellicht een thema worden ontdekt waaraan jij graag zou willen werken, na het gesprek kan ik dan bekijken welke behandeling er dan het beste kan worden ingezet. Het kan zijn dat een volledige behandeling wordt ingezet of dat de behandeling vorm krijgt op een intuïtieve manier waarbij er verschillende werkwijzen worden gebruikt.

De energetische/therapeutische massages die ik momenteel geef zijn meestal intuïtief en bevatten onderdelen uit diverse massages die ik heb mogen leren. Mijn handen gaan voelen wat jij nodig hebt en daar stem ik me op af. De lijst met massages die ik heb mogen leren is inmiddels zo lang dat opsommen een beetje veel wordt. Maar mijn massages bevatten technieken uit diverse windstreken en tradities. Ik werk veel met mijn onderarmen (vanuit de Lomi Lomi, mijn grootste passie), Chakra's, Elementen, Holistic Pulsing, Voetreflex, Bindweefsel en Meridianen.

Natuurlijk blijf ik me verdiepen in massagetechnieken, maar de meeste uitbreiding zal de komende tijd gaan plaatsvinden aan de therapeutische kant, zodat de gesprekken nog meer de diepte in kunnen gaan. De gesprekken kan ik ook steeds beter begeleiding met andere tools, zoals Focussen, Opstellingen etc.

Ook zijn er natuurlijk zeer specifieke massages die ik aan blijf bieden als op zichzelf staande behandeling omdat ze zo effectief zijn op deze manier, dit zijn bijvoorbeeld de Voetreflexmassage, de Haptische Bekkenmassage, Chakramassage en de Massage bij Fibromyalgie.


Er kunnen voorafgaand aan het lichaamswerk ook nog aanvullend andere zaken worden ingezet, zoals een bodyscan, een korte geleide meditaties, het trekken van een kaart. Dit helpt om je intentie duidelijk te krijgen zodat ik deze ook mee kan nemen in de behandeling zelf.

Mocht je nog vragen hebben over de behandelingen, neem dan gerust contact op en stel je vragen.