Ho'oponopono

Ho'oponopono is een manier waarop traditionele Hawaiiaanse families problemen binnen de familie oplosten (welke ook nogal eens fysieke gebreken tot gevolg hadden).

Deze mooie traditie wordt nog steeds voortgezet op Hawaii, door problemen uitgebreid te bespreken, op te lossen (door elkaar te vergoeden, iets voor elkaar te doen), elkaar te vergeven en alles oprecht te vergeven (en het er nooit meer over te hebben). Het klinkt heel simpel als ik het zo schrijf, maar het is een heel proces, vaak met meerdere partijen en het is van belang dat iedereen kan instemmen en eerlijk is tijdens het gehele proces. Je kunt je misschien wel voorstellen dat ze soms wel dagen bezig zijn met een sessie. 

Voor een sessie plaats kan vinden, wordt er eerst een gesprek aangegaan met degene die een sessie verzoekt om te kijken of het kan en past bij de situatie, wie er allemaal deelnemen en zal ik uitleggen over "The bowl of light".

Als vervolgens duidelijk is wat de bedoeling is zullen er verdere afspraken worden gemaakt over het verloop van de sessie.

Veel mensen kennen Ho'oponopono als het verwesterde mantra wat veel wordt gebruikt, maar wat origineel niet van Hawaii komt. Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om het echte werk te mogen leren van de wijze Kumu Lawrence Aki van Mana O Molakai van het eiland Molokai.

Wil je ervaren hoe dit werkt? Of wil je weten of het bij je/jullie past? Neem dan contact op om het een en ander te bespreken. 

Een online Ho'oponopono sessie is ook mogelijk indien samenkomen niet mogelijk/lastig is.

Een Ho'oponopono sessie en een Lomi Lomi behandeling kunnen heel goed samen worden uitgevoerd. Door eerst een Ho'oponopono sessie uit te voeren alvorens over te gaan naar het lichaamswerk, kun je al wat spanning weghalen uit het lichaam omdat je mentaal/emotioneel lichter bent. Traditioneel werd voor een Lomi Lomi sessie altijd een Ho'oponopono sessie uitgevoerd.