Home » Lichaamswerk

Massage en healing

 

 

 

Wellnessmassage op maat

Heb je veel spanning/stress en als gevolg daarvan wellicht klachten?
Kom dan eens langs voor een fijne ontspanningsmassage voor een wat stevigere massage kan ik de Klassieke massage aanbevelen. Voor diepe ontspanning en het loslaten van stress en opheffen van blokkades raad ik de zachtere Lomi Lomi behandeling aan.

Ook is het mogelijk om in een Wellness freestyle behandeling verschillende soorten massages te combineren (bijvoorbeeld een voet- en onderbeenmassage en een korte rug/schouder/nekmassage).

Op mijn zolderkamer vlakbij het centrum van Bergen op Zoom heb ik een prettige ruimte waar de massages worden uitgevoerd. Indien je slecht ter been bent en moeilijk trappen kunt lopen (of het gewoon lastig is om het huis uit te gaan i.v.m. kinderen of iets dergelijks) kan ik ook op locatie een massage verzorgen. 

 

Wat kun je verwachten als je bij mij komt; als eerste word je voorzien van een glaasje water (of thee) en een voetenbad. Voordat de massage aanvangt zal ik een anamnesegesprek afnemen (bij nieuwe klanten zal dit wat uitgebreider zijn). Hieruit moet blijken of er nog zaken zijn waar rekening mee moet worden gehouden tijdens de massage. We kijken dan samen naar eventuele klachten en de gewenste behandeling.


Er zijn ook medische problemen waarbij niet of beperkt gemasseerd kan worden, denk dan aan:

- koorts;

- infectieziekten (griep, ernstige verkoudheid en dergelijke);

- zeer slechte algemene gezondheid;

- besmettelijke huidziekten;

- hoge bloeddruk;

- ernstige vaataandoeningen;

- ontstekingen die gepaard gaan met koorts.

 

Je kunt ook aangeven dat je graag van een bepaalde specialisatie gebruik wilt maken, bijvoorbeeld een Hotstone massage of een Lomi Lomi massage.

Naar aanleiding van het gesprek en de eventuele wensen zal er een behandelplan worden gemaakt en uitgevoerd. 

Hierna kunt je weer fris en fruitig, of heerlijk rustig en ontspannen naar huis met een heerlijk gevoel van wellness…

Er zijn verschillende tarieven voor bijvoorbeeld een rug- en nekmassage of een algehele lichaamsmassage. Deze vind je onder het kopje Tarieven.

 

Klassieke massage

De basis van iedere masseur is klassieke massage, deze bied ik dan ook aan. Deze massage kan heel goed voor ontspanning worden toegepast. Ook is dit een fijne massage voor nek, schouders en rug, al is deze vorm van massage natuurlijk ook toe te passen op het gehele lichaam.

 

Hotstone

Massage met gebruik van hotstones, er wordt gebruik gemaakt van diverse maten basalt stenen. Deze worden gebruikt als legstenen (bijvoorbeeld op uw rug of in uw hand) en om mee te masseren. Er is een gehele hotstone massage mogelijk of een kortere variant van bijvoorbeeld alleen de rug, nek en schouders. 

 

Lomi Lomi

Een healingvorm die komt vanuit de Hawaiiaanse Lomi Lomi traditie, een heerlijke ontspannende massage waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. Ook kunnen gewrichtsmobilisaties worden ingezet en wordt er op de botten gewerkt. Trauma zet zich nogal eens vast in botten en gewrichten, door dit werk kunnen er trauma's worden losgelaten. 

De massage die bestaat uit lange bewegingen en met veel (warme) olie. Deze vorm van lichaamswerk kan veel teweeg brengen in lichaam en geest. Doordat dit werk gebeurt in diepere lagen kan deze behandeling zeker een paar weken doorwerken. Voordat we beginnen zorgen we er samen voor dat je je compleet veilig voelt en ik zal je bijstaan wanneer er emoties/stukjes trauma loskomen. Ik ben er voor je.

 

Cupping

Helemaal hip & happening is cupping. Door middel van siliconen cups worden bepaalde delen van het lichaam behandeld tegen de welbekende sinaasappelhuid. Doordat het bindweefsel verkleeft is ontstaat de sinaasappelhuid, door gebruikt te maken van cupping kun je de verklevingen opheffen. Het beste is dan om 6 - 8 weken achter elkaar behandeld te worden (ca. 15 tot 20 minuten) en zelf thuis nog wat "huiswerk" te doen voor een optimaal resultaat.

 

Ook kan tijdens een "gewone" ontspanningsmassage gebruik gemaakt worden van cupping indien er sprake is van gebieden die erg "vast" zitten.

 

Aromatherapie

In de aromatherapie wordt gewerkt met etherische olie, door mijn opleiding in fytotherapie kwam ik al eerder in aanraking met aromatherapie en het gebruik van etherische oliën. Etherische olie is een van mijn favorieten en ik werk er erg graag mee. Indien gewenst maak ik een "customized" massageolie met gebruik van deze heerlijke oliën.

 

Indian Head 

Een Indian Head massage kan ook worden uitgevoerd, dit is een massage van het hoofd en de hoofdhuid, ook is er aandacht voor de nek en de schouders. Deze massage kan los worden gegeven (bijvoorbeeld op locatie op een massagestoel) of als onderdeel van een gehele massage.

 

LunaNova Massage is aangesloten bij BMS (Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche).