Home » Lichaamswerk

Massage en healing

 

 

Massage en heling op maat

Heb je veel spanning/stress en als gevolg daarvan wellicht klachten?
Kom dan eens langs voor een fijne ontspanningsmassage voor een wat stevigere massage kan ik de Klassieke massage of Lua Lomi aanbevelen. Voor diepe ontspanning en het loslaten van stress en opheffen van blokkades raad ik de zachtere Lomi Lomi behandeling of een fijne helende Energetische Massage aan.

Ook is het mogelijk om in een behandeling verschillende soorten massages te combineren (bijvoorbeeld een voet- en onderbeenmassage en een korte rug/schouder/nekmassage).

Op mijn zolder vlakbij het centrum van Bergen op Zoom heb ik een prettige ruimte waar de massages worden uitgevoerd. Ook heb ik een fijne ruimte tot mijn beschikking in Halsteren.

Indien je slecht ter been bent en moeilijk trappen kunt lopen kan ik ook op locatie een massage verzorgen. Dit is in overleg mogelijk, maar het liefst alleen bij meerdere massages op 1 adres of een lange behandeling.

 

Wat kun je verwachten als je bij mij komt; als eerste word je voorzien van een glaasje water (of thee). Voordat de massage aanvangt zal ik een anamnesegesprek afnemen (bij nieuwe klanten zal dit wat uitgebreider zijn). Hieruit moet blijken of er nog zaken zijn waar rekening mee moet worden gehouden tijdens de massage. We kijken dan samen naar eventuele klachten, thema's en de gewenste behandeling.


Er zijn ook medische problemen waarbij niet of beperkt gemasseerd kan worden, denk dan aan:

- koorts;

- infectieziekten (griep, ernstige verkoudheid en dergelijke);

- zeer slechte algemene gezondheid;

- besmettelijke huidziekten;

- hoge bloeddruk;

- ernstige vaataandoeningen;

- ontstekingen die gepaard gaan met koorts.

 

Je kunt ook aangeven dat je graag van een bepaalde specialisatie gebruik wilt maken, bijvoorbeeld een Hotstone massage of een Lomi Lomi massage.

Naar aanleiding van het gesprek en de eventuele wensen zal er een behandelplan worden gemaakt en uitgevoerd. 

Hierna kunt je weer fris en fruitig, of heerlijk rustig en ontspannen naar huis met een heerlijk gevoel van wellness…

Er zijn verschillende tarieven voor bijvoorbeeld een rug- en nekmassage of een algehele lichaamsmassage. Deze vind je onder het kopje Tarieven.

 

Klassieke massage

De basis van iedere masseur is klassieke massage, deze bied ik dan ook aan. Deze massage kan heel goed voor ontspanning worden toegepast. Ook is dit een fijne massage voor nek, schouders en rug, al is deze vorm van massage natuurlijk ook toe te passen op het gehele lichaam.

Energetische Massage en Healing

Er zijn diverse mogelijkheden voor Energetische Massage, deze stemmen we samen af tijdens een gesprek waar vaak een thema uit komt. Ik werk vanuit een holistische visie waarbij er naar de klacht wordt gekeken, maar vooral ook naar wat de klacht jou wil vertellen. Samen gaan we daar tijdens een gesprek dieper op in.

Het kan dan zijn dan ik intuïtief een massage ga uitvoeren en daar ga werken waar mijn handen me naartoe brengen. Maar ik kan bijvoorbeeld ook een voetreflexmassage voorstellen of een specifieke massage voor HSP of Fibromyalgie.

Tijdens deze massage raak ik diepere lagen in je bewustzijn aan waardoor je beter je lichaam leert verstaan. Er kunnen mooi inzichten in jezelf uit deze fijne massages voortkomen.

Durf jij naar jezelf te kijken?

 

Hotstone

Massage met gebruik van hotstones, er wordt gebruik gemaakt van diverse maten basalt stenen. Deze worden gebruikt als legstenen (bijvoorbeeld op uw rug of in uw hand) en om mee te masseren. Er is een gehele hotstone massage mogelijk of een kortere variant van bijvoorbeeld alleen de rug, nek en schouders. 

 

Hawaii

Lomi Lomi

Een healingvorm die komt vanuit de Hawaiiaanse Lomi Lomi traditie, een heerlijke ontspannende massage waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. Ook kunnen gewrichtsmobilisaties worden ingezet en wordt er op de botten gewerkt. Trauma zet zich nogal eens vast in botten en gewrichten, door dit werk kunnen er trauma's worden losgelaten. 

De massage die bestaat uit lange bewegingen en met veel (warme) olie. Deze vorm van lichaamswerk kan veel teweeg brengen in lichaam en geest. Doordat dit werk gebeurt in diepere lagen kan deze behandeling zeker een paar weken doorwerken. Voordat we beginnen zorgen we er samen voor dat je je compleet veilig voelt en ik zal je bijstaan wanneer er emoties/stukjes trauma loskomen. Ik ben er voor je.

Lua Lomi

De Lua Lomi is de Hawaiiaanse behandeling die door en voor krijgers werd gedaan en voortkomt uit de Hawaiiaanse Martial Arts. Een stevigere maar ook effectieve behandeling die je weer wakker schudt en je klaar maakt om de dag weer fit aan te kunnen. 

Kahi Loa

Deze mooie vorm van healing komt ook voort uit de Hawaiiaanse traditie en maakt gebruik van de elementen en Chakra's.

Deze behandeling laat je diep voelen en verbinden met jezelf en hoe jij het leven ziet.

Laat je omarmen door de  warmte van het vuur, de frisheid van het koele water van de regen of de waterval, de krachtige aarde, mooie kristallen en de warme zomerbries.

Ook neem ik je mee naar het dierenrijk en naar het rijk der mensen (wel of niet meer bij ons). 

Al met al een mooie reis.

Aromatherapie

In de aromatherapie wordt gewerkt met etherische olie, door mijn opleiding in fytotherapie kwam ik al eerder in aanraking met aromatherapie en het gebruik van etherische oliën. Etherische olie is een van mijn favorieten en ik werk er erg graag mee. Indien gewenst maak ik een "customized" massageolie met gebruik van deze heerlijke oliën.

 

Indian Head 

Een Indian Head massage kan ook worden uitgevoerd, dit is een massage van het hoofd en de hoofdhuid, ook is er aandacht voor de nek en de schouders. Deze massage kan los worden gegeven (bijvoorbeeld op locatie op een massagestoel) of als onderdeel van een gehele massage.

 

LunaNova Massage is aangesloten bij BMS (Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche).