Kruiden, masseren en Zen in het maanlicht

Gepubliceerd op 12 maart 2019 om 00:22

Zo, wie ben ik en waarom? Dat vraag ik mezelf al heel lang af, langzamerhand komt er duidelijkheid voor mij, voor de lezer van dit blog zal het misschien niet heel duidelijk zijn, maar ik zal het proberen uit te leggen.

Uit interesse in kruiden en hun werking ben ik begonnen workshops te volgen bij Gonnie van Elteren (van Herba Sanitas), dit is geweest rond 2005 denk ik…volgens mij heb ik in een jaar of 2 alle workshops gevolgd, vaak vergezeld van mijn moeder, die zo lief was met me mee te gaan op mijn kruidenavontuur. Vaak hebben we genoten van heerlijke dagen gevuld met kruiden zoeken, oogsten en verwerken en met Masseren heerlijke zelfbereide lunches van onze gastvrouw.

Gonnie begon met een opleiding en hier moest en zou ik aan meedoen, kruidennerd in wording….oftewel “hardcore herbie” zoals zij het noemt.

Intussen ontwikkelde ik ook steeds meer liefde voor de maan en al haar facetten. Daarover later meer.

Nadat ik de opleiding Westerse Fytotherapie had afgerond dacht ik uit praktische overwegingen mijn opgedane kennis te gaan combineren met massage….dat is wat meer gangbaar was mijn redenatie. Ik deed een schriftelijke cursus Holistische Massage, leuk, maar voor een praktisch iets niet echt heel handig vond ik. Perfectionist, dat ben ik, dus vond ik het niet genoeg….

Ondertussen gebeurde er van alles….nieuwe liefde, verhuizing naar een andere, onbekende stad, 3 kindjes…wisselingen van banen…misschien een beetje veel allemaal. Er was dus even geen ruimte voor verdere ontwikkeling. Stilstand….is achteruitgang.

Dus, toen was er na baby 3, lieve Luna, zij die mij terugbracht naar de maan. Tijd….tijd om te gaan doen waar ik zo van houd, tijd…om te ontwikkelen, tijd…voor MIJ!

Dus volgde er (eigenlijk niet volgens plan) een opleiding Wellnessmassage….een cursus Zen bij Zen.nl…een EHBO cursus (omdat ik een reanimatietraining moest doen voor het examen Wellnessmassage, maar ik niet van half werk houd en een EHBO cursus nooit verkeerd is).

Nu blijkt dat masseren echt een zenvolle oefening is. Zen = aandacht en masseren is zeker aandacht, aandacht voor degene die op je tafel ligt of op je stoel zit. Heerlijk dus, voor beide partijen.

Als klap op de vuurpijl hoort er bij de opleiding naast de heerlijke aroma's van etherische oliën ook nog een deel Kruidenstempelmassage….ik ben heel benieuwd, vooral omdat ik dan mijn passies kan combineren een kruidige zenvolle massage…als er dan ook nog een volle maan zichtbaar is, is dat helemaal perfect….huilen naar de maan. 

Al met al ben ik dus weer op weg naar mezelf…misschien met wat omweggetjes, maar ik kom er wel. De maan wijst mij de weg.

Er is nog zoveel moois te leren….ik ga nog even door met ontwikkelen. Ik houd jullie op de hoogte...

Reactie plaatsen

Reacties

Tanja
5 jaar geleden

Mooi Joyce, je doet het super!! Topmama 😘