To blog or not to blog

Gepubliceerd op 29 januari 2020 om 08:23

De laatste tijd is het er een beetje bij in geschoten…bloggen. Erg jammer, want ik vind het zooo leuk en fijn, even van je af schrijven op het hoogtepunt van je inspiratie, heerlijk!

Er zijn wel dagen geweest dat ik het gevoel had dat ik echt iets te melden had, maar die gingen dan weer voorbij en het kwam er niet van. Lange dagen en avonden/nachten, aan het werk en studie en nog het gevoel hebben dat er tijd tekort is….enigszins frustrerend is het wel.

Mijn conclusie is; ik moet tijd nemen, voor mezelf en om opnieuw te focussen op wat nu echt belangrijk is. Dit is wel eens lastig omdat er soms teveel onderwerpen zijn om mee bezig te zijn.

Een mooi “toeval” is dat er iemand bij me kwam die me vroeg om mee te doen met een leuke challenge, 21 dagen overvloed (Deepak Chopra). Het gaat dus om 21 dagen meditaties met een opdracht er aan vast. Natuurlijk! Leuk! En het kan me helpen weer structuur aan te brengen in mijn meditaties. Zoiets kan geen kwaad en je krijg weer nieuwe inzichten, super toch!

Dus ik ben mee gaan doen, het werkt, ik mediteer weer regelmatig en voel dat ik weer meer gefocust ben op mijn doelen. Dit wil ik doorzetten, deze flow, superfijn om tijd te nemen voor mij.

Op het moment gebeurt er van alles, een nieuw boekingsplatform/systeem (Treatwell) twee leuke winkels in Breda bevoorraden voor de komende maand (Brandpunt en De Nieuwe Winkel), een nieuwe massageruimte proberen in te richten bij O’Vita in Halsteren en bedenken wanneer ik daar precies zal beginnen. O ja, tussendoor ook nog wat proberen te studeren…en ons gezin gaat ook door, focus is dus zeker wel nodig.

Wat fijn is, is om (weer) te verbinden met wat wijze vrouwen waar ik veel van geleerd heb en waarvan ik nog veel kan leren. Het is echt super om dit soort mensen in je kringetje te hebben.

In de ervaring van de laatste weken met het krijgen en geven van massages is weer heel duidelijk geworden dat aanraking zo waardevol is. Het is een eerste levensbehoefte, niet alleen voor baby’s, maar zeker ook voor volwassenen.

Zelf kon ik tijdens een massage weer een stukje loslaten van mijn “ik” die overal controle over wil hebben. Soms moet je jezelf overgeven en het ondergaan. Dan voel je je bevrijd en loop je op wolkjes voor een aantal dagen. Nieuwe inzichten kun je zo ervaren en uitwerken, heerlijk!

Ook mocht ik zelf een behandeling doen bij een klant waarbij aanraking niet vanzelfsprekend en makkelijk is. Dit is natuurlijk een superuitdaging voor een lichaamswerker, en wat een eer dat iemand dit aan je toevertrouwd. Na een uitgebreid gesprek volgde een mooie Lomi Lomi massage waarbij alvast een beetje losgelaten kon worden en meer ruimte en minder pijn werd ervaren na de behandeling.

Dit is waar ik het voor doe, lichaamswerk is zo mooi en zo veel meer dan “alleen maar een massage”.
Liefdevolle aanraking is wat je geeft en wat helend werkt op zoveel gebieden, op lichamelijk en zielniveau (wanneer je het toelaat). I love my job!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Anja
4 jaar geleden

Heerlijke blog weer uit jou superdrukke leven
Hoop dat veel mensen baat hebben en nog mogen hebben bij je aanrakingen🤗
En ik hoop dat mijn Reiki aanraking bij jou ook iets moois teweeg brachten!
Ik volg je
💕anja

Tanja
4 jaar geleden

Mooi geschreven, Joyce. Je bent een topper😘