Dankbaarheid

Gepubliceerd op 25 mei 2019 om 00:26

Dankbaarheid

Dankbaarheid; wat is dat nu eigenlijk? Voor heel veel dingen kun je dankbaar zijn. Ik ben bijvoorbeeld dankbaar dat ik 3 redelijk gezonde kinderen heb, een (meestal) lieve man, een fijn huis en lieve vrienden en familie.

Op een ander level ben ik dankbaar voor Zen en dat ik daardoor soms wordt gewezen op dingen waarvan je weet dat ze er zijn, maar dat je ze vaak vanzelfsprekend vind (zoals dankbaarheid en hoe mooi dat eigenlijk is).

Op dit moment ben ik dankbaar dat ik de kans krijg (of heb genomen) om met mijn vak bezig te zijn op een hele andere manier dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Nu kan ik mijn ideeën laten vloeien en deze ook uitwerken. Het mooiste wat er is! Bezig zijn met mijn vak, tevreden mensen naar huis laten gaan, kennis uitbreiden en verdiepen en samenwerken met fijne mensen die in dezelfde richting denken.

Want ik heb (voor mij) het mooiste vak van de wereld! Bezig zijn met kruiden(thee), etherische olie, massage en wat ik nog meer kan bedenken aan aanverwante zaken.

Dankbaar zijn kan natuurlijk ook in het klein, dankbaar ben ik voor de bloemen, de bijen, de vogels en al wat leeft. Het water, de aarde, het vuur (in de ogen van mijn kinderen) en de lucht die we ademen. Zo vanzelfsprekend….maar ook weer niet…helaas.

Leef dus in het nu! Nu is de tijd om je leven te leven en leuke dingen te doen. Ga iets leren wat je altijd graag al wilde doen, ga eens parachutespringen, ga kijken of die leuke, lieve kameraad in het asiel op je zit te wachten, grijp de liefde vast en laat deze niet meer los. Want nu, nu kan het!

Van uitstel komt afstel, dat weet iedereen, dus wil je graag iets, pak je kans, anders krijg je er nog spijt van. En als er eens wat mislukt....dan is dat zo, helaas, volgende keer beter!

Dus zorg voor jezelf, iemand anders doet het niet (zo snel), ga een reis maken, naar een festival, een week mediteren, eet jezelf gezond, ga je rondje hardlopen, boek een massage 😉 Doe waar jij behoefte aan hebt (in ieder geval 1 x per week). Dat doet zo’n goed.

LEEF! Nu, niet gisteren….

Reactie plaatsen

Reacties

Anja
5 jaar geleden

💋💕